Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi
Mail: bilgi@ibrahimcanter.com
Logo

Adres

Bağdat Cd. No:144 D:5 Çınar Apt. 34724 Feneryolu, Kadıköy, İstanbul

Telefon Numaralarımız

+90 532 342 00 31

+90 216 599 09 88

bilgi@ibrahimcanter.com

bilgi@ibrahimcanter.com

bilgi@ibrahimcanter.com

Kalça (Popo) Estetiği

Kalçalar kadın vücudunun belki de en çekici bölümüdür. Uzun bacakların üzerine yerleşmiş, yuvarlak, dik duran, yanlara doğru taşmayan diri bir popo tüm kadın ve erkeklerin hayallerini süsler. Belirgin bel çukuru, iki küçük gamze, ince bel ve gergin bir karın bu görüntüyü destekler. Bacak uzunluğu ve kalça genişliği genetik olarak belirlenir ve değiştirilmesi olası değildir. Ancak var olanı korumak, bozulanı düzeltmek ve yumuşak dokuların şeklini değiştirmek mümkündür.

 

Kalçalar, basenler ve bele yönelik bütün işlemler kalça estetiği başlığı altında toplanabilir. Amaç popoyu şekillendirmek ve yükseltmek, basenlerdeki fazlalıkları almak, beli çukurlaştırmak ve inceltmektir. Bu amaçla gerekli yerlere liposuction yapılıp yağ alınırken, poponun üst tarafı yağ enjeksiyonları ile desteklenir. Yağın yeterli olmadığı durumlarda silikon protezler kullanılabilir. Bu işlem poponun arkaya doğru çıkık ve yüksek durmasını sağlar. Çok kilo vermiş ve cildi bollaşmış hastalarda karnın altından ve poponun üstünden kuşak tarzında deri çıkartılarak tüm kalça bölgesi yukarıya asılabilir.

Kalça estetiği işlemleri kalçasının şeklinden memnun olmayan tüm hastalara yapılabilir. Hastalar genelde popolarının basık olmasından, düşük olmasından ya da çok geniş olmasından yakınırlar.

Kalça bölgesine yapılabilecek birçok işlem vardır. Bunlar hastanın ihtiyacına göre tek başına ya da bir arada uygulanabilirler.

  1. Liposhaping: Basenlerden, belden, poponun alt ve dış tarafından ince kanüllerle yağ alınır. Alınan yağ özel işlemlerle yoğunlaştırılır ve poponun üst tarafına verilir. Böylece bel çukurlaşır ve incelir, basenler daralır. Poponun alt tarafındaki yığılma giderilir, hafifleyen popo yükselir. Yağ enjeksiyonları poponun üst tarafını dolgunlaştırır, yuvarlaklaştırır ve yükseltir.
  2. Popo protezleri: Basık popolu ve yeterli yağ dokusu olmayan hastalarda silikon popo protezleri kullanılabilir. Bu protezler kalçalar için tasarlanmış ürünlerdir. Protezler son zamanlarda adale içerisine yerleştirilmektedir. Bu uygulama kalça protezlerine bağlı sorunların büyük oranda azaltmasını sağlamıştır. Protezler kalçalar arasındaki oluğa yerleştirilen kısa bir kesikten yerleştirilir ve ameliyat izi gözükmez.
  3. Popo germe: Özellikle aşırı kilo kaybı sonrasında tüm bacak cildi ile beraber kalçalarda aşağıya doğru sarkar. İçi boşalmış ve bollaşmış olan cilt, önde karın germe ile birlikte kuşak şeklinde çıkartılır. Bu işlemlere kuşak (belt) lipektomi adı verilir. Ameliyat sonrasında tümü çamaşır içerisinde kalan çepeçevre bir dikiş izi kalır. Bu işlem kalçaların ve bacak cildinin gerginleşmesini sağlar. Eğer bolluk kalçanın alt tarafında ise, izi kalçanın alt tarafındaki olukta kalacak şekilde bir deri çıkartılması da yapılabilir.
  4. Dikiş askıları: Zayıf, ince ciltli ve poposu küçük hastalarda zamanla oluşan ufak sarkmalar dikiş askıları ile azaltılabilir. Askı için Silüet liftte kullanılan özel dikişler kullanılır ve askılama işlemi 3 ay ara ile iki seansta yapılır. İlk seansta dikişler yerleştirilir ve dokularla bütünleşmesi beklenir. İkinci seansta ise askılama işlemi yapılır. Askı işlemlerinin etkisi zayıftır ve kısa sürelidir.
  5. Dolgu uygulamaları: Poposu basık, yağ enjeksiyonu için yeterli yağı olmayan, protez istemeyen hastalarda hyaluronik asit dolguları yapılabilir. En çok bilinen marka Macrolane’dir. Macrolane dolguları yaklaşık 1 yıl dayanmaktadır.

Düzenli spor yapmak ve kilo almamak tüm vücut için olduğu gibi kalçalar için de yararlıdır. Bazı egzersizlerle kalçalar daha yüksek ve dolgun hale gelebilir. Bu bölgedeki cildin sıkılaştırılması için lenf drenajı ve radyofrekans uygulamaları da etkilidir.

Tüm ameliyatlarda olduğu gibi, kalça estetiği ameliyatlarında da ameliyattan 3 hafta öncesinde aspirini ve sigarayı kesmek gerekmektedir. Son 1 haftada kanı sulandırabilecek ilaçlardan ve benzeri maddelerden uzak durmak gerekmektedir.

Kullanılmaması gerekeneler:

  1. Apranaks, Voltaren, Vermidon gibi ağrı kesiciler (ağrı kesici gerektiğinde Minoset, Novalgin kullanılabilir),
  2. Ginseng, ginko biloba, co-enzim Q gibi maddeler içeren multivitamin hapları,
  3. Yeşil çay, keten tohumu, kiraz sapı, domates çekirdeği gibi bitkisel ürünler
  4. Tüm zayıflama ürünleri

Kalça estetiği ameliyatları ameliyathane ortamında ve genel anestezi altında gerçekleştirilir. Macrolane uygulamaları sadece sedasyon altında gerçekleştirilebilir.

Kalça estetiği ameliyatları, yapılan işlemlere bağlı olmak üzere 2-4 saat arasında sürer.

Popo protezleri bir miktar ağrıya ve rahatsızlığa sebep olabilir. Hastalar ameliyat sonrasında oturmada güçlük çekebilirler. Liposhaping işlemlerinde de bir miktar ağrı olabilir. Askı uygulamaları ağrılı değildir.

Hastalar genellikle aynı gün evlerine gönderilir. Kuşak şeklinde cilt çıkartılarak kalça germe yapılan hastalar bir gün hastanede yatırılır. İki gün sonra hastalar banyo yapabilir. Dikişlerin tümü cilt altında olduğundan dikiş alınmasına gerek yoktur. İlk 3 hafta hastaların korse kullanmaları gerekir. Popo protezlerinden sonra dikkatli oturmaları lazım. Üçüncü haftadan sonra koşma dışında spora izin verilir. Altıncı haftadan sonra her türlü aktivite serbesttir.

Kalça estetiği için yağ enjeksiyonu tercih edilmiş ise işlem sonrası sonra ciddi bir sorun beklenmez. Verilen yağın bir kısmı kaybedilir ve kalçalar zaman içerisinde biraz küçülür.

Kuşak şeklinde cilt çıkartılarak yapılan kalça askılarında uzun yara izleri hastaları tedirgin edebilir, ancak zaman içerisinde izler silikleşecek ve belirsizleşecektir.

Popo protezleri ile yapılan kalça estetiği ameliyatlarından sonra protezin dışarıdan belli olması ve kapsül gelişmesi gibi sorunlarla önceleri sık karşılaşılıyordu, ancak protezin adale içerisine yerleştirilmesi bu sorunları büyük ölçüde azalttı.

Dikiş ile yapılan askıların en büyük sorunu ise etkisinin kısa sürmesidir.

Dolgu maddeleri kullanılarak yapılan kalça estetiği ameliyatlarında ise kullanılan dolgulara karşı bazen vücut reaksiyon gösterebilir. Bu nedenle hep eriyen maddeler ve iyi bilinen markalar tercih edilmelidir. Bir hyaluronik asit bileşimi olan Macrolane en güvenli ürünlerden birisidir. Ancak Macrolane bile reaksiyona yol açabilir.

Kalça estetiği için yapılan ameliyatın kalıcılığı tercih edilen yönteme göre değişir. Liposhaping sırasında verilen yağın yaklaşık %30’u kaybedilir, ancak bel ve popoya verilen şekil kalıcıdır. Aynı şekilde popo protezlerinin de etkisi kalıcıdır. Cilt çıkartılarak yapılan askılar radikal ve etkili ameliyatlardır, sonuçları kalıcıdır. Dikiş askılarının etkisi kısa sürelidir. Bu süre hastanın anatomik yapısına göre değişir. Ağır kalçalar daha kısa sürede kendisini bırakırlar. Macrolane enjeksiyonları 1 yıl içerisinde tamamen kaybolur. Hastaların cerrahi ile alınan sonucu koruyabilmek için kilolarına dikkat etmeleri, düzenli spor ve cilt bakımı yaptırmaları önemlidir.